2020 10 21 1

Deze straf wil OM voor man die Amalia bedreigde

Dat was even schrikken voor Amalia! In januari werd de prinses bedreigd via Instagram door een 32-jarige man uit Zwolle. Hij zei dat hij haar met Koningsdag zou gaan opzoeken. Het OM eist nu 10 maanden cel en tbs met dwangverpleging.

Wouter G. schreef haar onder meer het bericht: “Ja meisje, er is geen ontkomen aan”. Daarnaast beschreef hij seksuele handelingen die hij haar aan zou doen en stelde te sparen voor een pistool. Ook wilde hij haar op haar school opzoeken. Een vriend van de prinses werd via Instagram met de dood bedreigd. Volgens G. liet hij op het Instagram-account dagboekteksten van zichzelf achter. Het was voor de grap, zei hij. Bij de politie gaf hij aan ziekelijke berichten gestuurd te hebben. “Na wat biertjes besloot ik haar wat op stang te jagen”, verklaarde hij. 

De familie van Wouter G. is bang dat hij iemand iets aan gaat doen. Die angst heeft de officier van justitie ook. Hij probeerde onder meer op de school van de prinses een toneeloptreden te krijgen. “Probeert u dichter bij Amalia te komen?” vroeg de rechter. G. ontkende. Zijn teksten gericht aan de prinses en een vriend, beiden minderjarig, hebben een “sinistere, gewelddadige, seksuele en angstaanjagende lading”, zei de officier. De verdachte is eerder al meerdere keren gedwongen opgenomen geweest. Hij leidt aan schizofrenie, concludeerde het Pieter Baan Centrum. Hij onttrekt zich telkens aan behandeling en daarom eist het OM tbs met dwangverpleging. Op 3 november zal er een uitspraak worden gedaan door de rechtbank in Zwolle. 

LEES OOK:

Amalia en Alexia dinsdag pas terug van vakantie Griekenland

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.