Koning Brengt Bezoek Aan Gilde Stadstuiniers

Deze leuke klus gaat de koning doen na de zomervakantie

Volgende week gaat koning Willem-Alexander na een zomervakantie van ruim zes weken weer aan de slag. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft woensdag in elk geval het eerste openbare optreden van de koning aangekondigd: de opening op 4 september van het nieuwe radar- en trainingsgebouw Polaris van Luchtverkeersleiding Nederland op Schiphol-Oost.

Een mooie klus voor de zelf als piloot voor KLM actieve koning, die na de openingshandeling onder meer een kijkje kan nemen bij de torensimulator en kennis kan maken met verschillende onderdelen van de training van luchtverkeersleiders. Met luchtverkeersleiders heeft hij ook regelmatig te maken, zodat hij het ook interessant zal vinden om met betrokkenen te praten over ontwikkelingen op hun werkgebied.

In Polaris wordt het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem iCAS opgebouwd, en daar zijn ook de opleidingen en trainingen van luchtverkeersleiders voor zowel de burger- als de militaire luchtvaart gehuisvest. Met de torensimulator kan een 3D en 360 graden projectie worden gemaakt vanuit alle verkeersstorens in Nederland.

Lees ook:

Studentenleven Eloise opeens in de schijnwerpers

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP.  Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen