Koning Bezoekt Covid Afdeling Westeinde

De musea zijn dicht, maar de koning mocht tóch op bezoek

Dinsdagmiddag heeft de koning een digitaal werkbezoek gebracht aan ‘Musea Bekennen Kleur’, een samenwerkingsverband van 31 musea en erfgoedinstellingen. De organisaties werken gezamenlijk aan het verankeren van diversiteit en inclusie in hun dagelijkse praktijk, toegespitst op programmering, publiek, personeel en partners.

Willem-Alexander sprak met vijf initiatiefnemers en deelnemers over de uitdaging voor musea om in de collectie verschillende perspectieven, verhalen en geluiden te kunnen belichten. Hiernaast is gesproken over de plannen voor tentoonstellingen en educatieve activiteiten en over de noodzaak om samen te werken en van elkaar te leren.

Onder andere het Centraal Museum, Museum Arnhem, het Zeeuws Museum, het Rijksmuseum, Frans Hals Museum en Bonnefanten doen mee. ‘Musea Bekennen Kleur’ is in maart van dit jaar opgericht als samenwerkingsverband om diversiteit en inclusie in te bedden in het DNA van de organisaties.

Het platform wil tentoonstellingen en programma’s presenteren die onderbelichte verhalen en vergeten geschiedenissen zichtbaar maken. ‘Musea Bekennen Kleur’ werkt ook aan een educatief programma waarbij onder meer de thema’s diversiteit en gedeelde geschiedenis zichtbaar worden gemaakt voor kinderen.

LEES OOK:

Heerlijke nostalgie: Van Vollenhoven vindt een prachtige oude foto van zichzelf

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.