De koning is blij met studenten die scholieren helpen

In deze coronacrisis komen ook een heleboel mooie initiatieven van de grond. Studenten hebben een platform opgericht om scholieren te helpen met hun studiekeuze. Alle open dagen zijn namelijk afgelast, maar studenten zetten zich graag in om hun ervaringen met scholieren te delen. Koning Willem-Alexander bedankte de studenten die Studentenhelpenscholieren.nl hebben opgezet.

Advies van studenten

Willem-Alexander sprak daarvoor met Sander Bos, één van de drie initiatiefnemers van het platform. De koning sprak zijn waardering uit en bedankte via Bos alle studenten die zich hebben aangemeld voor hun inzet in deze lastige periode. En misschien zullen de prinsesjes binnenkort ook wel om advies vragen, want de koning zei dat hij ook zijn dochters op de hoogte zou brengen van het platform.

Gratis platform

Het platform is gratis, al kan er wel voor worden gekozen om een kleine donatie te doen. Inmiddels hebben al zo’n twintig onderwijsinstellingen zich aangesloten bij het project. “In deze tijd moeten we goed voor elkaar zorgen. Het zou zonde zijn als het zou zorgen voor meer verschillen tussen arm en rijk”, vertelt Sander Bos.  Mede-oprichter Jaap Koelewijn laat weten dat ze zich nog meer willen inzetten. “We zijn ook aan het onderzoeken hoe we basisschoolleerlingen kunnen helpen.”

Lees ook:

Geen Koningsdag, maar Woningsdag. De Oranjebond heeft vandaag een alternatief programma voor Koningsdag gepresenteerd. De normale viering en de festiviteiten kunnen door het coronavirus niet doorgaan, maar dat betekent niet dat het geen speciale dag zal worden.

Brieven voor de koning met Koningsdag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen