Koninklijke Familie Bij Uitreiking Prins Claus Prijs

Constantijn over zijn dochters: ‘‘Ze zijn behoorlijk geëmancipeerd’’

Prins Constantijn is een trotse vader! Zijn dochters Eloise en Leonore zijn volgens hem niet op hun mondje gevallen. “Mijn dochters zijn behoorlijk geëmancipeerd. Dat vind ik alleen maar leuk. Ik vind het mooi als ze voor hun eigen mening opkomen en daar fel in zijn”, zegt de prins, die pleit voor meer gendergelijkheid in het bedrijfsleven, in een interview met Innovation Origins.

De prins komt zelf uit een gezin waarin vrouwen niet in de meerderheid zijn. “Ik kom uit een jongensnest. Gelukkig heeft mijn vrouw mij al voor de geboorte van onze kinderen flink voorbereid hoe het is om met een vrouw samen te leven. Als je met alleen maar jongens opgroeit, is dat een hele andere omgeving. Dat hele competitieve, van elkaar behalve verbaal ook fysiek bevechten. En daardoor problemen helemaal niet uitspreken.”

Een ‘vrouwengezin’ heeft volgens Constantijn ook zo zijn voordelen. Door met meer vrouwen om te gaan heeft de prins namelijk beter geleerd te praten. “Ik denk dat ik dat geleerd heb toen er meer vrouwen in mijn leven kwamen: dat je dingen moet uitspreken en je emoties moet delen. Dat je complimenten moet geven, en niet alleen maar denken maar het ook zeggen. Dat soort dingen waren wij vroeger thuis niet zo gewend. Dat heb ik dus echt moeten leren.”

LEES OOK:

Prins Christian weer buiten gespot na coronadiagnose

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.