Claes Iversen gunt Hart van Oranje kijkje in zijn atelier

Modeontwerper Claes Iversen geeft de kijkers van het SBS6-programma Hart van Oranje dinsdag een kijkje in zijn atelier.

De couturier en tevens deelnemer aan Wie is de Mol? heeft een bijzondere klantenkring opgebouwd, onder wie koningin Máxima en de Deense kroonprinses Mary.

Claes Iversen laat in Hart van Oranje zien hoe zijn haute-couturejurken worden gemaakt in zijn normaal zo gesloten atelier. Hij kan niet al te veel kwijt over zijn koninklijke klanten, maar wil wel zeggen dat hij enorm trots is dat hij voor de royals mag ontwerpen. “Het is natuurlijk een compliment als iemand iets van mijn hand wil, daar ben ik heel dankbaar voor.”

Voor belangrijke momenten kiest onze koningin vaak een outfit van Iversen, zo ook tijdens Prinsjesdag in 2016. Toen koning Willem-Alexander vorig jaar Ridder in de Orde van de Kousenband werd, koos koningin Máxima voor dit bijzondere moment ook een jurk van zijn hand. Er kan zomaar vijfhonderd uur zitten in deze jurken voor Máxima, waar dan drie tot vijf mensen tegelijkertijd aan werken. Claes: “Er zit heel veel liefde van mij en mijn team in, anders kan je niet zoiets maken”.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen