Dijksma Opent Expo Circulaire Economie

Carlos richt zich op sterfdag van zijn vader tot carlisten

De zoon van de in 2010 overleden Carlos Hugo van Bourbon-Parma, heeft zich in een speciale boodschap gericht tot de caristen in Spanje. Vandaag is de sterfdag van zijn vader.

Het is vandaag exact 10 jaar geleden dat Carlos Hugo van Bourbon-Parma overleed, in Barcelona. Hij ligt begraven in de Basilica Magistrale Constantiniana di Santa Maria della Steccata, in Parma. Waar vandaag ook een speciale herdenkingsmis wordt gelezen. Dat gebeurt ook op andere plekken, zoals in Pamplona, Madrid en Valencia.

Oudste zoon prins Carlos heeft een uitgebreide boodschap geschreven, waarmee hij zich vandaag tot de carlisten, de aanhangers van het Spanje waar zijn vader voor stond, richt. Met volledige steun voor zijn woorden van broer Jaime en zussen Margarita en Carolina, zo meldt hij.

Carlos geeft onder meer aan dat zijn vader vanaf 1957 – met de carlisten – gestreden heeft “voor sociale rechtvaardigheid”. Hij meent dat zijn vader een goede koning voor Spanje zou zijn geweest. Carlisten spreken altijd van ‘Las Españas’, onze Spanjes. Meervoud dus, waarmee aangegeven dat de groep staat voor een andere structuur van de staat.

In zijn boodschap noemt Carlos ook zijn tante Maria Teresa. Zij overleed in maart van dit jaar, aan de gevolgen van corona. Carlos roemt de zus van zijn vader als één van zijn trouwste medestrijders, maar ook vanwege haar toewijzing aan anderen. En haar wil om rechtvaardige en sociale oplossingen te vinden voor alle volkeren.

Een oude foto van Carlos Hugo en Irene. Ze waren getrouwd van 1964 tot 1981.

Carlos Hugo En Irene

En zijn zus, Maria Teresa. Tante van Carlos, Jaime, Margarita en Carolina.

Maria Teresa

Lees ook:

Nieuwe foto van Beatrix bij jeugdorkest in Concertgebouw

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen