Koningin Máxima Bezoekt Woonzorglocatie Van ’s Heeren Loo (pool)

Blue Monday: Máxima praat met hulpverleners over somberheid en depressiviteit

Onze koningin spreekt vandaag met hulpverleners én twee jonge mensen die zelf kampen met depressiviteit en sombere gedachten. Ook de impact van de coronacrisis op onze mentale gezondheid komt aan bod.

Ze bezoekt hiervoor – digitaal – stichting MIND, die info verzamelt en verstrekt over mentale gezondheid en er onderzoek naar doet. Ook heeft de organisatie een hulplijn, MIND Korrelatie, waar mensen naartoe kunnen bellen als ze er doorheen zitten. Máxima zal met enkele hulpverleners en een wetenschapper spreken. En luistert ook naar de persoonlijke verhalen van jongeren die kampen met sombere en depressieve gevoelens, al dan niet versterkt door de heersende coronacrisis.

Op Blue Monday organiseert MIND trouwens ieder jaar de MIND Blue Monday Run, een hardloopwedstrijd waarmee geld wordt opgehaald en aandacht wordt gelegd op onderzoek naar mentale problemen. Een paar deelnemers daarvan zullen Máxima vertellen hoe ze de impact van bewegen in de buitenlucht ervaren. Natuurlijk wordt de coronacrisis ook besproken, in het bijzonder de verschillen in mentale beleving tussen de eerste en de tweede golf.

LEES OOK:

Prins William ziet licht aan het einde van de tunnel

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP