48f0393c618b8463e652430a2977a1dd

Bijzonder: Willem-Alexander opent drijvend kantoor in Rotterdam

Maandag heeft Willem-Alexander het Floating Office Rotterdam (FOR) in de Rijnhaven geopend. Heel ingewikkeld was het niet, want hij hoefde alleen maar op een knopje te drukken waarna er een fles champagne tegen het gebouw aansloeg. Het drijvende kantoor herbergt het hoofdkantoor van het Global Center on Adaptation (GCA).

Met behulp van zonnepanelen wordt voldoende energie opgewekt om het gebouw zelfvoorzienend te laten zijn en voor koeling wordt gebruik gemaakt van het water uit de Rijnhaven. Heel duurzaam en klimaatneutraal dus! Het gebouw is klimaatbestendig en beweegt mee met het getij in de Rijnhaven en de stijgende zeespiegel. Drijvende bouw wordt daarom gezien als een van de mogelijke antwoorden op klimaatverandering.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb was ook bij de opening aanwezig. Volgens de burgervader is het Floating Office een voorbeeldgebouw voor de missie van duurzaamheid, klimaatadaptie en circulariteit. Dit zijn begrippen die de gemeente Rotterdam actief wil omarmen.

Lees ook:

Max Verstappen reageert via Twitter op bezoek van koninklijke familie

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.