Image 19 3

Bewoners Marktweg verontwaardigd over ophef koning

Toen Willem-Alexander onverwacht de ‘Mooiste Oranjestraat van Nederland’ bezocht, waren bewoners door het dolle heen. De koning werd vol enthousiasme ontvangen, maar vergat afstand te houden. De ophef rond het bezoek van koning Willem-Alexander vinden ze “zwaar overtrokken”.

Volgens de nog in het oranje geklede broers Raymond en Peter Joekel kan de koning niet als schuldige worden aangewezen. Zij waren bij “het grote feest” aanwezig. “Hij gaf een keer een bekende van hem een hand, verder gaf hij allemaal boksen”, aldus Raymond. Hij begrijpt dat de koning niet 1,5 meter afstand kon aanhouden. “Iedereen liep achter hem aan. Moet hij dan het dak op rennen?”

Enkele demissionaire ministers zeiden vrijdagochtend dat de koning zich aan de coronaregels had moeten houden. De gebroeders Joekel worden “helemaal lijp” van de ontstane commotie. Ook andere buurtbewoners noemen de vermaningen van onder anderen demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) hypocriet. “Dat zijn mensen die zichzelf eerst niet aan de regels hielden”, vindt Hugo van der Horst. Volgens overbuurvrouw Farah Daman hoeft de koning zich helemaal niet aan de maatregelen te houden. “Hij maakt de regels toch niet?” Ondanks alles kijken de buurtbewoners terug op een mooi feest. “Het was kicken”, zegt Raymond Joekel. “De koning op bezoek in je eigen straat. Ik ben trots.”

LEES OOK:

Spaanse prinsessen ook aanwezig bij uitreiking

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.