Placeholder

Beatrix wordt omarmd op Sint Maarten

De dirigent van de drumband van de Cocaee Foundation op Sint Maarten gebruikte zijn ontmoeting met prinses Beatrix dinsdagmiddag (lokale tijd) voor wat evangelisatiewerk. De jongsten van zijn band overhandigden de prinses als cadeau een foto van het muziekgezelschap, maar in de verpakking bleken bij het uitpakken ook een paar stichtelijke boekwerkjes te zitten. Misschien kon daar een volgende keer over worden doorgepraat, aldus Beatrix tegen de kinderen.

Ook voor een doorwinterde oud-vorstin hebben ontmoetingen nog steeds verrassingen. Als beschermvrouw van Unicef ging prinses Beatrix een kijkje nemen bij de buitenschoolse opvang van de Belvedère Community Foundation. Die zorgt ervoor dat kinderen die het minder breed hebben, of met problemen kampen worden begeleid en beziggehouden. De prinses kreeg uitgebreid uitleg over kinderrechten, de werkzaamheden en uitdagingen van de stichting, terwijl de kinderen haar een hartelijk onthaal gaven.

De gespreksronden werden voorafgegaan door een optreden van de drumband, waarvan de leden speelden alsof hun leven ervan afhing. Beatrix, die zichtbaar genoot van de demonstratie, had oog voor alle details. "Wat heeft het meisje met de vlag hoge hakken", merkte ze met enige bewondering op.

Ontroerend

Eén schoolmeisje wilde niet dat de prinses na afloop van het bezoek vertrok. Tot verrassing van Beatrix maakte ze zich los uit de groep kinderen die haar uitgeleide deden, en greep haar stevig om haar middel vast. Het was een ontroerend moment, en de prinses had moeite zich uit de omarming los te maken.

De eerste dag van het bezoek in het kader van het Koninkrijksjeugdparlement, dat Beatrix dinsdagmorgen opende, wordt besloten met een receptie waarbij verschillende deelnemers aan het parlement een ontmoeting hebben met de prinses.