Beatrix Hoed 5

Beatrix reikt Zilveren Anjers uit aan bekende Nederlanders

Vrijdagochtend heeft prinses Beatrix de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Barend van Benthem, Janine en Joop van den Ende en John Veenstra hebben dit jaar een Zilveren Anjer gekregen. De laureaten moesten zelf hun lintjes opspelden, omdat de ceremonie dit jaar vanwege corona in aangepaste vorm plaatsvond.

Beatrix opende bij de uitreiking het doosje met daarin het lintje voor de laureaten. De prinses sprak kort met de winnaars en feliciteerde ze met hun onderscheiding. Omdat de uitreiking van vorig jaar niet door kon gaan, ontvingen zowel de laureaten van 2021 als die van 2020 hun Zilveren Anjer. Kees Bos, Els Blokker-Verwey en Albert Haar, de drie winnaars van vorig jaar, hebben vrijdag ook hun prijs in ontvangst kunnen nemen.

Sinds 1950 worden de Zilveren Anjers jaarlijks uitgereikt aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of natuur in Nederland. Prins Bernhard reikte de onderscheidingen tot zijn overlijden in 2004 altijd uit. Vanaf 2005 heeft prinses Beatrix deze taak overgenomen.

LEES OOK:

Kate luistert naar emotioneel verhaal ziekenhuiskok

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen