Placeholder

Beatrix heeft week met gala’s voor de boeg

Na een week van Nieuwjaarsontvangsten staat de agenda van prinses Beatrix komende week in het teken van culturele gala's. Maandagavond is ze in het DeLaMar Theater in Amsterdam bij het Balletgala van Stichting Dansersfonds '79. Ze besluit het cultuurweekje in het Lucent Danstheater in Den Haag, waar ze op zaterdag 25 januari de galavoorstelling bijwoont van het Holland Dance Festival.

Na edities in de Amsterdamse Stadsschouwburg, Koninklijk Theater Carré en Het Muziektheater Amsterdam vindt het Balletgala nu voor het eerst plaats in het DeLaMar Theater. Tijdens de 17e editie van het Balletgala maken onder meer Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater 1, Introdans en Scapino Ballet Rotterdam hun opwachting. Daarnaast danst Marijn Rademaker, de Nederlandse eerste solist van het Duitse Stuttgarter Ballett, samen met Igone de Jongh, stersoliste van Het Nationale Ballet, een choreografie van Hans van Manen.

Op zaterdagavond 25 januari kan de prinses genieten van de opening van de 14e editie van het Holland Dance Festival, een dansfestijn dat ze ook afgelopen jaren bezocht. De komende editie biedt drie weken lang een internationaal programma. Optredens worden verzorgd door het Bangarra Dance Theatre uit Australië, het Ballet National de Marseille en de Gauthier Dance Company uit Duitsland, maar ook door gezelschappen uit Cuba, Brazilië en Nieuw-Zeeland.

De galavoorstelling die Beatrix volgende week bijwoont, toont een selectie van hoogtepunten van het festival.