Amalia is ‘fan’ van het parlement

Koning Willem-Alexander zei het al: alles wat democratisch in dit land besloten wordt, zal hij tekenen. Zelfs als dat de wet is die de monarchie afschaft. Zijn oudste dochter Amalia blijkt ook een fan van de democratie te zijn. Als ze een tussenuur heeft, of met vrienden in de stad is, gaat ze graag even in het parlement kijken. Met een bezoekerspas kan ze dan op de publieke tribune gaan zitten.

Prinses Amalia blijkt een regelmatige bezoekster te zijn van de publieke tribune van de vergaderzaal van de Tweede Kamer te zijn. En hoewel de 16-jarige prinses er ‘privé’ was, kon de Rijksvoorlichtingsdienst de publicatie van de foto’s die er gemaakt waren niet voorkomen. Sterker nog: de RVD zou haar eigen regels overtreden als ze het wel zouden proberen. De dienst heeft namelijk als regel dat als de Oranjes zich ergens vertonen waar de media altijd present zijn, ze moeten accepteren dat ze gefotografeerd of gefilmd kunnen worden. In het Tweede Kamer wemelt het van de cameraploegen, journalisten en fotografen die haar dit keer snel hebben gespot.

Het Tweede Kamergebouw ligt op ongeveer 10 minuten fietsen van het Sorghvliet Gymnasium, waar de prinses van Oranje in de vijfde klas zit. Brent Meelhuysen, met wie ze de musical Het Kerstklooster schreef, regisseerde, speelde en zong was er ook bij. Overigens had het drietal net zoveel aandacht voor hun mobieltjes, elkaar als het debat in de Kamer.

Overigens blijkt de Prinses van Oranje onlangs ook een rondleiding te hebben gekregen door het ministerie van Algemene Zaken, dat wordt bestierd door de ministerie-president Mark Rutte. Dit ministerie zit op het Binnenhof en herbergt ook de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze was uitgenodigd om eens lang te komen, zo wordt in regeringskringen, omdat Amalia samen met Brent nogal opvallend zelf de media hadden opgezocht vanwege publiciteit en broodnodige publiciteit voor hun musical. De prinses moet de contacten met de media overlaten aan de RVD. Maar men wilde de toen 15-jarige prinses niet op het matje roepen, maar haar wel uitleggen dat ze dat soort acties als voor haar musical niet meer kon herhalen. Dat bezoek viel overigens wel onder een echt privé-bezoek en foto’s daarvan, als die er al zijn, mogen weer niet geplaatst worden.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen