Royal Family Is Back In The Netherlands

Alle grote kranten schrijven over vakantie koninklijk gezin

Van De Volkskrant tot De Telegraaf, deze maandag koppen alle bekende kranten over de afgebroken vakantie van onze koning en zijn gezin. Wat zeggen zij zoal?

“Tot nu toe zijn grootste uitglijder in zijn koningschap”, stelt het AD. De krant schrijft uitgebreid over de vakantie van het gezin en het feit dat zij binnen 1,5 dag weer terug in Nederland waren. De krant noemt het op publicitair vlak een ongeluk ‘van royaal formaat’. “Nog geen 36 uur na hun vertrek naar zonnige oorden, keerden de Oranjes zaterdagavond chagrijnig weer terug naar Nederland, waar de volkswoede over hun Griekse vakantie niet was geluwd”, aldus het AD.

Ook de Volkskrant is niet mild. Een royalty-deskundige die in de arm werd genomen, wijst naar premier Rutte als verantwoordelijke. “Als die zou hebben gezegd dat dit een slecht idee was, mag je aannemen dat de koning zijn plannen zou hebben veranderd. Nu de premier geen bezwaar heeft gemaakt, kan hij niet anders dan zijn verkeerde inschatting toegeven”, aldus expert Peter Rehwinkel. Hij noemt het gebeurde verder “een kras op het imago van de koning”.

En De Telegraaf heeft op de voorpagina zelfs de foto geplaatst waarop de auto te zien is waarmee het koninklijke gezin de oprijlaan van Huis te Bosch oprijdt. Woorden als “Kras op de kroon” omlijsten de foto. De Telegraaf vergelijkt de twee uitersten, door het grijze Nederlandse herfstweer tegenover het milde Griekse najaarsweer te plaatsen: “Het koninklijke gezin viert deze week vakantie in een druilerig land in crisis. Hele andere omstandigheden dan de 24 graden waar de koning op zijn Griekse buitenverblijf van hoopte te genieten”.

Ook buitenlandse kranten en andere media pikten het nieuws op. In Duitsland werd onder meer geschreven ‘Na protesten breken Willem en Máxima hun vakantie af!’, door de krant Bild.

Het duurde even voordat de vlag die aangeeft dat de koning op Huis ten Bosch is, weer wapperde. Dat Willem-Alexander met zijn gezin terug naar Nederland zou vliegen, werd redelijk snel gecommuniceerd. Maar daarna bleef het even de vraag of zij ook al daadwerkelijk terug waren. Onderstaande foto is een foto van het gezin dat inderdaad terugkeert op Huis ten Bosch

Royal Family Is Back In The Netherlands

LEES OOK:

Carl Philip en Sofia delen 3 mooie herfstplaatjes

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP