40.000 kronen voor Koningsdag in Amersfoort

De voorbereidingen voor Koningsdag in Amersfoort zijn in volle gang. De Amersfoortse drukkerij Klomp heeft al ruim 40.000 kroontjes klaarliggen die voor en tijdens de dag uitgedeeld worden aan feestgangers, bevestigt de directeur van de drukkerij naar aanleiding van berichtgeving van RTV Utrecht.

De voorbereidingen voor Koningsdag in Amersfoort zijn in volle gang. De Amersfoortse drukkerij Klomp heeft al ruim 40.000 kroontjes klaarliggen die voor en tijdens de dag uitgedeeld worden aan feestgangers, bevestigt de directeur van de drukkerij naar aanleiding van berichtgeving van RTV Utrecht.De voorbereidingen voor Koningsdag in Amersfoort zijn in volle gang. De Amersfoortse drukkerij Klomp heeft al ruim 40.000 kroontjes klaarliggen die voor en tijdens de dag uitgedeeld worden aan feestgangers, bevestigt de directeur van de drukkerij naar aanleiding van berichtgeving van RTV Utrecht.

De drukkerij vindt het een eer dat de hoofddeksels op 27 april door heel Amersfoort te zien zijn. “Dat is heel tof natuurlijk. Helemaal ook met zo’n speciaal evenement”, zegt directeur Radboud van Vliet. Trots is de drukker ook op het resultaat. “Ze zijn echt mooi geworden. Net een sinaasappel, zo oranje.”

Koning Willem-Alexander en zijn familie leggen op Koningsdag een route af van 1.075 meter lang, vol met evenementen en ontmoetingen. Ze starten op de Kleine Haag bij de Mariënhof en eindigen op het Eemplein. De hoofdlijnen van het programma worden op 11 maart bekendgemaakt.