Claudia De Breij Schreef Amalia Boek

2de en 3de druk boek Amalia een feit, al 50.000 exemplaren verkocht

Dat is nog eens gaaf! Claudia’s boek gaat als een speer. ‘Amalia’ ging al maar liefst 50.00 keer over de (digitale) toonbank en vandaag werd bekend dat een nieuwe druk nodig is. Voor de zekerheid is ook meteen een 3de druk besteld.

Je weet vast wel dat zo’n beetje alles dat Kate draagt vervolgens uitverkocht raakt in de kledingwinkels. Iets vergelijkbaars is in ons kleine landje aan de hand, maar dan met een boek. ‘Amalia’ – geschreven door Claudia de Breij op basis van gesprekken die zij had met de kroonprinses afgelopen zomer – breekt de records! 50.000 mensen haalden het boek al in huis. Dat is veel, heel veel.

En omdat het boek zo populair is, is nu een nieuwe druk ervan aanstaande. Een uitgever en auteur bekijken namelijk eerst wat een goede inschatting is voor een eerste druk. Het zou zonde zijn als er veel te veel exemplaren van iets worden gemaakt, die vervolgens niet verkocht worden. Maar in dit geval is de vraag dus groter dan het aanbod momenteel!

Mocht jij hebben misgegrepen: even geduld, want opmerkelijk genoeg is ook de 2de druk al uitverkocht! Deze komt pas vrijdag in de winkels te liggen, maar is door pre-orders reeds ‘op’. Uitgeverij Pluim laat in een reactie op dit boekensucces het volgende weten: “De aandacht voor het boek is gigantisch, dit hebben wij echt nog nooit meegemaakt.” Wachten op de 3de druk dus.

‘Amalia’ schetst een beeld van de prinses als mens van vlees en bloed. De kritieken zijn vooralsnog lovend en vele lezers delen via social media dat ze het boek afgelopen weekend met plezier hebben gelezen.

Claudia De Breij Schreef Amalia Boek

LEES OOK:

Shop de look van: Máxima

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP