Jean Henri Maria Teresa Van Luxemburg

Vandaag zou groothertog Jean 100 zijn geworden

Reden voor Henri en María Teresa om een paar mooie woorden én 10 leuke foto’s van de in 2019 overleden vader van de groothertog te delen. Kijk je mee naar dit eerbetoon?

Vandaag is dus de geboortedag van groothertog Jean van Luxemburg. Hij zou 100 jaar zijn geworden en dat is iets waar zijn zoon, Henri en diens vrouw, María Teresa even bij stilstaan. Henri heeft een eigen, persoonlijke tekst bij de foto’s die op Instagram gedeeld worden geschreven. Die luidt, zo ongeveer: ‘Op de 100ste geboortedag van mijn vader deel ik graag samen met mijn vrouw, mijn broers en zussen en de rest van onze familie een herinnering aan mijn vader, die ons bijna 2 jaar geleden verliet. Ik denk dat iedereen in het land me wel begrijpt als ik zeg dat we allen in ons hart koesteren hoeveel levensvreugde hij bracht’.

Hieronder zie je 4 van de foto’s die het Luxemburgse hof bij het bericht deelt. Groothertog Jean overleed in april 2019. Hij is 98 geworden.

Met Henri en María Teresa, genietend van wat eten en drinken aan tafel.

Jean Henri Maria Teresa Van Luxemburg

Familievakantie, begin jaren 90. Henri (in het groene shirt) heeft zijn ruime lengte duidelijk van geen vreemde!

Jean Groothertog Luxemburg

Een mooie portretfoto van de groothertog. Wij zien echt veel gelijkenissen met zoon Henri.

Jean Groothertog Luxemburg Portretfoto

En een foto met zijn zoons en dochters. Marie Astrid, Henri, Jean, Margaretha en Guillaume. Namen op volgorde van oud naar jong, al vormen Jean en Margaretha een tweeling!

Jean Groothertog Luxemburg Met Zijn Kinderen

LEES OOK:

Mooi rood is niet lelijk: 3 royals in knalrood

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @courgrandducale