Placeholder

Prins Albert bij minuut stilte in Nice

Prins Albert II van Monaco was maandag in Nice bij de minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag van donderdag. Prins Albert vergezelde de Franse premier Manuel Valls en regiobestuurder Christian Estrosi, tevens voormalig burgemeester van Nice.

Voorafgaand aan het moment van stilte klonk boegeroep voor premier Valls. Omstanders schreeuwden onder meer ,,moordenaar'' en ,,treed af'' naar de eerste minister van Frankrijk. Valls is niet de enige in de regering die sinds de aanslag van vorige week kritiek te verduren krijgt. Volgens oppositieleider Nicolas Sarkozy is de Franse regering niet in staat de veiligheid in het land te garanderen.

Monaco leeft erg mee met Frankrijk na de aanslag in Nice, hemelsbreed tien kilometer van het prinsdom. "Met jullie herdenken we de slachtoffers in overpeinzing en rouw en uiten we ons diepe medeleven met de gewonden'', schreef prins Albert II. Hij sprak van een ,,moorddadige terreuraanslag''. Het Monegaskische prinselijk paar woonde zaterdag een speciale mis bij in de kathedraal van het vorstendom. Het prinselijk paleis is drie avonden achtereen verlicht met de Franse driekleur.