Henri ontvangt buurlanden voor informele top

Groothertog Henri van Luxemburg en groothertogin Maria Teresa hebben woensdag de staatshoofden van België, Liechtenstein, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ontvangen voor de jaarlijkse informele top van Duitstalige landen. Dit jaar was Luxemburg aan de beurt als gastland.

Namens België zijn koning Filip en koningin Mathilde aanwezig in cultureel centrum Abbaye de Neumünster en Liechtenstein heeft erfprins Alois en zijn vrouw erfprinses Sophie afgevaardigd. Voor de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier is het de eerste keer dat hij zich begeeft in het gezelschap. Hij werd in maart in de Bondsdag beëdigd.

Na het maken van de groepsfoto werd het gezelschap opgesplitst. De vijf staatshoofden trokken zich terug om informeel te discussiëren over het voor dit jaar voor de topbijeenkomst gekozen thema 'immigratie en integratie'. Tegelijkertijd gingen de partners in gesprek met Luxemburgse schrijvers die identiteit en integratie tot thema van hun werk hebben gemaakt.

Woensdagmiddag staan er twee culturele uitstapjes op het programma met een bezichtiging van de Philharmonie van Luxemburg en het populaire museum voor moderne kunst Groothertog Jean, Mudam.