Placeholder

Hans Klok belooft prins Albert II nieuwe act

Prins Albert II, zijn echtgenote prinses Charlène en prinses Stéphanie van Monaco krijgen in januari tijdens het prestigieuze Festival du Cirque in Monaco een nieuwe act voorgeschoteld van Hans Klok. De Nederlandse illusionist wil het vorstendom verrassen met een nieuwe act, waar hij nog hard aan werkt.

In De Telegraaf vertelt Hans Klok uit te kijken naar het weerzien met prinses Stéphanie. ''In 1988, helemaal aan het begin van mijn carrière, heb ik haar al eens ontmoet. Negentien was ik, en via Richard Ross was ik afgevaardigd naar het festival zoals dat toen nog werd gehouden. Na afloop vroeg Stéphanie me ten dans, de avond daarvoor waren ook Rainier en Albert naar mijn kleedkamer gekomen om me persoonlijk welkom te heten'', vertelt Klok.

De illusionist prijkt bovenaan het affiche voor het circusfestival in Monaco. ''Ik schrok, want dan zijn de verwachtingen zo hooggespannen en niemand weet dat ik kom met een truc die nu nog niet werkt.'' Hij mag het festival op 16 januari openen. ''Dat heeft een bijzondere reden. Vroeger vond er, later in het jaar, in Monaco ook nog een speciaal Magic-Festival plaats, maar dat viel altijd een beetje in het niet bij dit. Een paar jaar geleden zijn ze daar dan ook mee gestopt. Maar nu hebben prins Albert en prinses Stéphanie besloten het samen te voegen met het Festival du Cirque, als een eerbetoon aan hun vader. Daarom mag een illusionist het dit jaar ook openen.''

In de nieuwe act neemt Klok razendsnel de plek in van een vrouw die in een dichtgebonden plastic zak in een glazen kist zit. Klok maakt hiermee kans op de Gouden Clown, de hoogste award in de internationale circuswereld.