2020 10 17 2

Bijzonder: Erfgroothertog Guilliaume was bijna chef-kok geworden

Het scheelde niet veel, maar bijna had er een royal in de keuken gestaan! Als erfgroothertog Guilliaume van Luxemburg namelijk geen groothertog zou worden, had hij waarschijnlijk chef-kok als beroep gekozen. Dat vertelde hij tijdens een vraag-en-antwoordsessie op de internationale school St. Georges. Guilliaume bezocht de school vanwege het 30-jarig bestaan.

Leerlingen van de school mochten Guilliaume van alles vragen en dat leverde persoonlijke antwoorden op. Zo vertelde hij een groot liefhebber te zijn van Aziatisch eten. Maar als hij chef-kok zou zijn geworden had hij het liefst in een Italiaans restaurant gewerkt. Ook bleek dat geschiedenis zijn favoriete vak was op school.

Guilliaume kreeg aan het einde van het vragenuurtje ook een vraag over groothertogin Charlotte. Bij het uitbreken van de Tweede wereldoorlog vluchtte ze met haar gezin naar de Verenigde Staten. Daarna zat ze in Londen. Leerlingen wilden weten of hij bij een conflict ook zijn land zou verlaten. Dat vond Guilliaume wel een moeilijke vraag. “Je weet natuurlijk achteraf hoe de dingen zijn verlopen”, zei hij. “Maar als zoiets gebeurt weet je niet of je een goede of verkeerde keuze maakt.” Volgens Guilliaume was het een van de moeilijkste keuzes die Charlotte heeft moeten maken in haar leven. “Ik hoop dat als mij zoiets overkomt, ik een goede keuze zal maken.”

LEES OOK:

7 Fun facts over Kate Middleton

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.