Placeholder

Albert nodigt royals uit voor galadiner in Rome

Prins Albert II van Monaco was afgelopen weekend gastheer voor een bijzonder galadiner in Rome. Dat deed hij als voorvechter voor groene energie en als staatshoofd van het kleine landje met het meest bijzondere racecircuit. En hij was niet de enige royal die aanwezig was.

Het etentje werd gehouden na afloop van een snelheidsrace met elektrische auto's, met het Collosseum als decor. Het galadiner van de prins werd gehouden in het chique Villa Miani, dat samen met de organisatie van het FIA Formula E Championship werd georganiseerd. Aan tafel zaten onder meer Sarah Ferguson, Hertogin van York, prinses Camilla, de Hertogin van Castro en Virginia Raggi, de eerste vrouwelijke Romeinse burgemeester. Ook actrice Sienna Miller gaf gehoor aan de uitnodiging, zij kreeg een plek naast de vorst van Monaco.

Hoewel in mei de Grand Prix van Monaco op het programma staat, met benzineslurpende raceauto’s, kwam het jaarlijks wisselende kampioenschap met elektrische Formule 1-wagens ook al enkele malen naar Monaco, in 2017 voor het laatst. De Prince Albert II of Monaco Foundation is partner van de organisatie. Prinses Camilla, voor wie Albert getuige was op haar huwelijk met prins Charles van Bourbon-Twee Siciliën, was erg verheugd voor het etentje uitgenodigd te worden. Ze deelt met hem een passie voor duurzaamheid. ‘Ik zet op dit moment duurzame ontwikkelingsprojecten op met de regering van Mauritius,’ aldus de prinses, die naast het moederschap ook haar eigen bedrijf leidt. ‘Ook op een andere manier, als president van de vriendenorganisatie van het wetenschapscentrum van Monaco, moedig ik het enorm aan om de wetenschap en technische kennis aan de nieuwe generatie door te geven.’