Albert en Charlene verlaten Burkina Faso

Prins Albert II van Monaco en zijn vrouw prinses Charlène hebben vrijdag een driedaags werk- en vriendschapsbezoek aan Burkina Faso afgesloten.

Albert was er al eens eerder geweest. In 2012 bracht hij een officieel bezoek aan het Westafrikaanse land. Toen is afgesproken dat het vorstendom op gebied van gezondheidszorg, onderwijs en opleiding en bij het ondersteunen van micro-economische activiteiten met Burkina Faso zou samenwerken.

Het prinselijk paar arriveerde woensdagavond op het vliegveld van de hoofdstad Ouagadougou, waar Albert en Charlène werden begroet door president Roch Kaboré en zijn vrouw. Na het kort samenzijn gingen de bezoekers naar hun hotel, om pas donderdag officieel te worden verwelkomd in het Kosyam paleis.

Op de agenda stonden verder een reeks besprekingen en een bezoek aan de nationale brandweer die materiaal kreeg overhandigd, en vrijdag ook een visite aan verschillende opleidingscentra, inclusief een van het Rode Kruis. Ook zijn er nieuwe samenwerkingsovereenkomsten getekend.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen