×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Luxemburg wacht op inhoud ‘explosief rapport’

  Het wangedrag van Maria Teresa

  Luxemburg wacht op inhoud ‘explosief rapport’

  Luxemburg wacht met ingehouden adem op de inhoud van het rapport dat Jeannot Waringo vrijdag heeft overhandigd aan premier Xavier Bettel en dat groothertog Henri dit weekeinde ontvangt.


  Waringo heeft op verzoek van de premier onderzoek gedaan naar het groothertogelijk huishoudboekje en het personeelsbeleid.

  Volgens Luxemburgse media zouden de bevindingen van Waringo wel eens ‘explosief’ kunnen zijn. Aan de basis van zijn onderzoek liggen namelijk beschuldigingen aan het adres van groothertogin Maria Teresa die volgens diezelfde media als een wispelturige, heethoofdige dictator zou heersen. Niemand die haar durft tegen te spreken, ook groothertog Henri niet.

  Het (wan)gedrag van Maria Teresa zou de reden zijn van het opmerkelijk hoge personeelsverloop aan het hof, waardoor ook het bedrag dat de staat betaalt voor de hofhouding moet worden aangesproken voor vertrekregelingen. Dat was voor premier Bettel reden om deze zomer oud-inspecteur-generaal van Financiën, Jeannot Waringo aan te stellen.

  Over zijn bevindingen doen inmiddels de wildste geruchten de ronde. Bettel heeft beloofd het rapport ook aan het parlement te geven, maar een datum is niet genoemd. Het hof bewaart ondertussen het stilzwijgen. Groothertog Henri gaat maandag naar Polen voor de herdenking van de bevrijding van vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, en erfgroothertog Guillaume reist met een grote handelsmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij Abu Dhabi en Dubai bezoekt.

  26 januari 2020 - 08:04