×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Het Loo zoekt lelie en roos Grace Kelly

  Museum wil tentoonstelling over prinses aankleden met bloemen

  Het Loo zoekt lelie en roos Grace Kelly

  Paleis Het Loo zoekt lelie- en rozensoorten die zijn vernoemd naar prinses Grace van Monaco ofwel filmster Grace Kelly (1929-1982). Het paleismuseum organiseert deze zomer een tentoonstelling over het leven van de verongelukte prinses en wil die aankleden met naar haar genoemde bloemen.


  Een tweet van de hoveniers van Het Loo woensdagmorgen had al meteen succes: tuiniers uit Zeeland beschikken nog over twee naar de prinses vernoemde rozensoorten. Een zachtoranje theeroos Grace de Monaco en een witte roos Princess de Monaco. Maar er moet volgens de hoveniers in elk geval ook een in Nederland gekweekte lelie Princess Grace bestaan, die de prinses in 1970 is aangeboden.

  Grace Kelly trouwde in 1956 met prins Rainier III van Monaco. Ze is de moeder van Albert II, de huidige vorst van het ministaatje.

  15 januari 2014 - 12:56