×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Henri ontvangt buurlanden voor informele top

  Henri ontvangt buurlanden voor informele top

  Groothertog Henri van Luxemburg en groothertogin Maria Teresa hebben woensdag de staatshoofden van België, Liechtenstein, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ontvangen voor de jaarlijkse informele top van Duitstalige landen. Dit jaar was Luxemburg aan de beurt als gastland.


  Namens België zijn koning Filip en koningin Mathilde aanwezig in cultureel centrum Abbaye de Neumünster en Liechtenstein heeft erfprins Alois en zijn vrouw erfprinses Sophie afgevaardigd. Voor de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier is het de eerste keer dat hij zich begeeft in het gezelschap. Hij werd in maart in de Bondsdag beëdigd.

  Na het maken van de groepsfoto werd het gezelschap opgesplitst. De vijf staatshoofden trokken zich terug om informeel te discussiëren over het voor dit jaar voor de topbijeenkomst gekozen thema 'immigratie en integratie'. Tegelijkertijd gingen de partners in gesprek met Luxemburgse schrijvers die identiteit en integratie tot thema van hun werk hebben gemaakt.

  Woensdagmiddag staan er twee culturele uitstapjes op het programma met een bezichtiging van de Philharmonie van Luxemburg en het populaire museum voor moderne kunst Groothertog Jean, Mudam.

  27 september 2017 - 13:00