×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertogin Maria Teresa te gast op presidentieel paleis in Beiroet

  Groothertogin Maria Teresa te gast op presidentieel paleis in Beiroet

  Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg is maandag aan het begin van haar driedaagse humanitaire reis naar Libanon in het presidentieel paleis in Beiroet ontvangen door president Michel Aoun. Die had een kort onderhoud met Maria Teresa.


  De reis geldt als voorbereiding op het forum 'Stand Speak Rise Up' dat volgend jaar maart onder auspiciën van de groothertogin in Luxemburg wordt gehouden en dat is gericht op het beëindigen van seksueel geweld in met name 'fragiele' gebieden, zoals oorlogs- en conflictzones.

  Maria Teresa praat in Libanon, waar vluchtelingen en ontheemden een kwart van de bevolking vormen, in een vluchtelingenkamp, ziekenhuis en een 'safe house' met slachtoffers van seksueel geweld uit onder andere Syrië. Zij wil hun verhalen horen en getuigenissen verzamelen om hen te ondersteunen in hun zoektocht naar gerechtigheid en eerherstel.

  Ook heeft ze een gesprek met organisaties die microkrediet verlenen waardoor het leven van de vluchtelingen kan worden verbeterd. Maria Teresa maakt ook kennis met verschillende stichtingen en hulporganisaties die ze in de toekomst met haar stichting wil ondersteunen.

  29 oktober 2018 - 13:39