×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog Jean van Luxemburg overleden

  Zaterdag 4 mei is zijn begrafenis

  Groothertog Jean van Luxemburg overleden

  De staatsbegrafenis voor de dinsdag overleden groothertog Jean van Luxemburg is op zaterdag 4 mei in de Onze Lieve Vrouwe-kathedraal van Luxemburg-stad. Dat heeft premier Xavier Bettel dinsdag tijdens een korte persverklaring bekendgemaakt.

  Groothertog Jean was 98 jaar. Hij regeerde van 1964 tot 2000 en droeg toen de troon over aan zijn zoon Henri. Bettel was vol lof over het voormalige staatshoofd die hij een ,,held, voorbeeld en goedhartig man” noemde. Hij sprak over Jeans liefde voor de natuur, zijn inzet voor scouting, zorg voor de zwakkeren en respect voor de medemens.

  De premier, die in december begon aan een tweede ambtstermijn, was begin januari nog op bezoek geweest bij de toen net 98 jaar geworden groothertog. ,Het was interessant om de analyse van groothertog Jean over de internationale politieke situatie te horen. Zijn ervaring, zijn politieke analyse en zijn wijsheid zijn indrukwekkend”, aldus Bettel toen na afloop.

  23 april 2019 - 09:43