×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog Jean omringd door familie aan Côte d’Azur

  Groothertog Jean omringd door familie aan Côte d’Azur

  Maar liefst vier generaties van de Luxemburgse groothertogelijke familie verzamelden zich aan de Zuid-Franse Côte d'Azur. Tussen de oudste en jongste op de foto zit 97 jaar verschil in leeftijd.


  Het voormalige staatshoofd van Luxemburg, groothertog Jean, liet zich ook deze zomer op vakantie door familie omringen, waaronder door de nieuwste loot. Zijn kleindochter prinses Marie-Gabrielle en haar man Antonius – Tono voor intimi – Willms zijn op 5 juni de trotse ouders geworden van hun zoontje Zeno. Het klinkt als een minder conventionele naam, maar deze is afkomstig van graaf Johann Zeno de Goëss-Saurau, grootvader van Antonius. Het gezin trouwde in 2017 in Luxemburg, maar woont in Duitsland. Op het vakantieadres waren naast Zeno's overgrootvader Jean ook grootvader Jean en diens broer Henri aanwezig, de huidige groothertog, samen met zijn vrouw Maria Teresa. 

  8 augustus 2018 - 15:05