×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog Henri reageert op geruchten over wangedrag vrouw

  "Ze is onmisbaar voor mij"

  Groothertog Henri reageert op geruchten over wangedrag vrouw

  Groothertog van Luxemburg Henri heeft zich voor het eerst uitgelaten over de geruchten rond zijn vrouw Maria Teresa.


  In een onderzoeksrapport over het groothertogelijk huishoudboekje en het personeelsbeleid volgens lokale media staat de groothertogin omschreven als dictator. Zo zou niemand haar durven tegenspreken – zelfs haar echtgenoot niet. Daar klopt helemaal niets van, schrijft Henri.

  In opdracht van premier Xavier Bettel deed Jeannot Waringo, oud-inspecteur-generaal van Financiën, onderzoek. “In de geest van openheid, transparantie en moderniteit heb ik toestemming gegeven voor het onderzoek dat door de premier was voorgesteld. In afwachting van het rapport en in dit hele proces zijn er artikelen in de media verschenen met onterechte beschuldigingen aan het adres van mijn vrouw, de moeder van onze vijf kinderen en een toegewijde grootmoeder. Dat heeft grote impact op onze hele familie gehad”, aldus Henri.

  De groothertog prijst het werk van zijn echtgenote. Zo roemt Henri onder meer haar inzet in de strijd tegen seksueel geweld en kindergevangenen in Afrika. “Ik ben trots op de inzet, haar intelligentie en de energie die mijn vrouw steekt in al dat werk. De toewijding die ze de afgelopen 39 jaar heeft getoond terwijl ze aan mijn zijde het land dient is voorbeeldig en is onmisbaar voor mij.”

  Het onderzoeksrapport is vrijdag overhandigd aan de premier en zou afgelopen weekeinde bij Henri zijn binnengekomen. Volgens Luxemburgse media zouden de bevindingen van Waringo wel eens ‘explosief’ kunnen zijn. Het (wan)gedrag van Maria Teresa zou de reden zijn van het opmerkelijk hoge personeelsverloop aan het hof. Waardoor ook het bedrag dat de staat betaalt voor de hofhouding moet worden aangesproken voor vertrekregelingen. Het parlement zou later ook dit rapport krijgen.

  27 januari 2020 - 13:00