×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog Henri geeft interview in plaats van kersttoespraak

  Luxemburgs staatshoofd praat over terrorisme en vluchtelingen

  Groothertog Henri geeft interview in plaats van kersttoespraak

  Groothertog Henri heeft het dit jaar helemaal anders aangepakt dan andere jaren. De kersttoespraak die hij traditioneel op kerstavond hield is donderdag vervangen door een strak geregisseerd interview, waarin dezelfde onderwerpen die de groothertog doorgaans zou aansnijden in zijn kerstrede vragenderwijs aan bod kwamen.


  Henri nam het afgelopen jaar door met journaliste-presentatrice Mariette Zenners van RTL Tele Lëtzebuerg, en het gesprek werd ook gehouden in het Lëtzebuergesch, de officiële taal van het groothertogdom. De groothertogdom oogde door de nieuwe vorm van presentatie van zijn kerstboodschap meer ontspannen.

  De onderwerpen die werden aangesneden in het twintig minuten durende gesprek waren geen verrassing. De terreuraanslagen in Parijs, het Luxemburgse voorzitterschap van de EU, de vluchtelingenstroom, de economische ontwikkelingen en de aanstaande 95e verjaardag van groothertog Jean waren enkele thema's die aan bod kwamen.

  Klik hier voor een video van het gesprek op de website van RTL Lëtzebuerg.

  24 december 2015 - 19:31