Mathilde Jasje 2

Zien: Mathilde oefent met diabolostokken

Vrijdag heeft de Belgische koningin Mathilde een bezoek gebracht aan een Brusselse circusschool. De Belgische vorstin nam een kijkje bij een repetitie van studenten en woonde er een workshop bij voor leerlingen met een beperking. Daar kon ze niet achterblijven en ging ze ook aan de slag.

Mathilde liet zich verleiden om mee te doen en ging aan de slag met de diabolostokken. “De koningin toonde zich heel geïnteresseerd en was zichtbaar ontroerd door wat onze leerlingen met beperking aan haar lieten zien”, vertelt schooldirecteur Vincent Wauters aan Belga. De aandacht van de koningin deed de deelnemers van de workshop goed, zegt hij. “Het was buitengewoon. Ze kan echt toveren met mensen met een beperking. Ze slaagde erin hen te benaderen, vragen te stellen op hun niveau. Je ziet dat ze daar ervaring mee heeft dankzij haar vroeger beroep.”

Voordat ze koningin was werkte Mathilde als logopediste met kinderen en volwassenen met en zonder handicap. Vrijdag kwam ze in de circusschool een leerlinge van toen tegen, een meisje met het downsyndroom. Ze waren allebei blij elkaar terug te zien.

https://www.instagram.com/p/CP-vP-2A6Hr/

LEES OOK:

Kate heeft nichtje Lili nog niet ontmoet

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.