Video: Filip en Mathilde eren Fabiola

De Belgische koning Filip en zijn vrouw koningin Mathilde hebben dinsdag hun laatste eer bewezen aan de overleden koningin Fabiola. Dat deed het koningspaar in het koninklijk paleis in Brussel, waar haar lichaam ligt opgebaard.

Naast Filip en Mathilde, brachten ook koning Albert, koningin Paola, prins Laurent, prinses Astrid en prins Lorenz de koningin een laatste groet. Verschillende Belgische nieuwssites hebben foto's en videobeelden online gezet waarop is te zien hoe de leden van de koninklijke familie langs de kist van Fabiola lopen.

Het stoffelijk overschot van Fabiola werd dinsdag van Laken overgebracht naar het koninklijk paleis in Brussel. Het publiek kan daar woensdag hulde brengen van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. Fabiola krijgt een staatsbegrafenis. De uitvaartplechtigheid is vrijdag om 10.00 uur in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in het centrum van Brussel.

Na de plechtigheid wordt het stoffelijk overschot van Fabiola naar de parochiekerk van Laken (Brussel) gebracht. Daar vindt nog een religieuze dienst plaats. Fabiola wordt vervolgens in de koninklijke crypte van de kerk begraven.

Fabiola stierf op 86-jarige leeftijd. Ze was sinds 2009 erg verzwakt na een longontsteking. De laatste tijd had ze ook kunstmatige beademing nodig.

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen