Placeholder

Veel kijkers voor tv-interview koning Albert

Veel Belgen hebben maandagavond gekeken naar het eerste deel van het grote tv-interview met koning Albert II dat de commerciële zenders VTM en RTL-TVI uitzonden. De Vlaamse zender haalde 855.500 kijkers, goed voor een marktaandeel van 39,7 procent. In Franstalig België keken 806.900 kijkers naar RTL-TVI, waarmee die zender volgens persbureau Belga een marktaandeel van 47,2 procent haalde.

Het interview is een primeur in de geschiedenis van de Belgische monarchie. Nog nooit stelde een Belgische koning zich beschikbaar voor een dergelijk diepgaand gesprek. Gedurende twee uur sprak Albert over zijn jeugd, zijn opvoeding, zijn ontmoeting met Paola en de dood van zijn broer Boudewijn. Ook publieke evenementen kwamen in het gesprek aan bod, zoals de affaire-Dutroux of de abortuskwestie.

Interviewer Pascal Vrebos mocht voor het interview langskomen op kasteel Belvédère, de koninklijke residentie in Laken, waar koning Albert en koningin Paola wonen. De Belgen kunnen dinsdagavond naar het tweede deel van het vraaggesprek kijken.