Schuilnaam Belgisch pinsje gelekt

Prins Gabriël van België was als 'Gabriël Le Grand' ingeschreven voor een tennistoernooi. Hij en zijn broer en zussen krijgen al jaren thuis op het domein les. Gabriël keek erg uit om eens aan een toernooi mee te doen. Maar nu zijn schuilnaam is gelekt, kan hij niet aan de wedstrijd meer deelnemen.

Prins Gabriël kan toch niet meedoen aan een tennistoernooi. De oudste zoon van de Belgische koning Filip en koningin Mathilde zou vanaf volgende week spelen voor tennisclub GT Tessenderlo, maar nu zijn schuilnaam gelekt is, gaat dat niet door. Dat meldt Het Nieuwsblad zaterdag. Prins Gabriël zou onder de naam Gabriël Le Grand deelnemen aan de competitie. De 12-jarige prins en zijn zussen Elisabeth (14) en Eléonore (8) en broer Emmanuel (10) krijgen wekelijks privétennislessen binnen het koninklijk domein. Na jaren trainen wilde Gabriël voor het eerst een echte wedstrijd spelen.

Gabriël zou deelnemen aan de interclub, de competitie tussen verschillende tennisclubs. De prins sloot zich onder een schuilnaam aan bij het Limburgse GT Tessenderlo, waar hij alleen mee zou doen aan de thuiswedstrijden. Bij de club zou hij op het verst gelegen buitenterrein spelen om pottenkijkers te vermijden, weet Het Nieuwsblad.