Prins Laurent wenst openbare zitting

De Belgische prins Laurent wil zich in het openbaar verdedigen tegen de inhouding van zijn toelage. Een zitting achter gesloten deuren is voor hem onaanvaardbaar, zo zegt zijn advocaat Laurent Arnauts tegen La Libre.

De prins komt binnenkort naar het Belgische parlement om te pleiten tegen de inhouding van zijn toelage. Een verzoek daartoe werd eerder deze maand gehonoreerd. Volgens Laurent is er maar een mogelijkheid: een openbare zitting. 'Want de Kamer gaat zelf de beslissing maken. De openbaarheid van de zittingen is vastgelegd in de Grondwet', aldus Arnauts.

Het parlement buigt zich binnenkort over het voorstel van de regering om prins Laurents jaartoelage met 15 procent te verminderen. Laurent, de broer van koning Filip, werd vorig jaar zomer op het matje geroepen toen hij opnieuw zonder toestemming van de regering op pad ging. Hij bezocht de Chinese ambassade om het negentigjarig bestaan van het leger van China te vieren. Naar aanleiding daarvan wil de regering nu zijn toeslag korten.

Laurent vindt het besluit disproportioneel en hekelt de procedure waarin geen plaats is voor wederhoor.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen