Belgium Royalty

Prins Laurent en zijn rugproblemen: ‘‘Het gaat niet al te best’’

De broer van de Belgische koning Filip, prins Laurent, heeft al enige tijd last van ernstige rugklachten. Om die reden verscheen hij woensdag ook met een wandelstok bij een concert. “Ik heb problemen met de rug. Hoe het met mij gaat? Als je slecht wandelt, is het antwoord simpel: niet al te best, natuurlijk”.

De 56-jarige Laurent had aardig wat moeite met het beklimmen van de trap. Gelukkig kreeg hij hulp van zijn zus prinses Astrid. Laurent is niet de enige in de familie die rugproblemen heeft. Ook zijn vader, de 86-jarige Albert, lijdt al zo’n vijfentwintig jaar aan ischias. Zijn overleden broer koning Boudewijn had daar ook last van. Beiden hebben zich aan hun rug laten opereren.

“Hopelijk haal ik het”, antwoordde Laurent op de vraag of hij komende dinsdag zoals aangekondigd aanwezig zal zijn bij de viering van de nationale feestdag. Zijn echtgenote prinses Claire is in elk geval niet aanwezig. Zij lijdt aan een niet nader genoemde slepende ziekte en was ook een tijdje ziek omdat ze corona had.

Lees ook:

Máxima heeft genoten van lange verblijf van haar moeder

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen