Belgische Royals België

Nieuwtje: deze Belgische royal gaat in Oxford studeren

Alexia én Leonor van Spanje naar Wales en dan ook nog dit nieuwtje over een naar-het-buitenland-vertrekkende prinses. Je kent haar ongetwijfeld en met haar avontuurlijke instelling verbaast het je vast niet dat ook zij kiest voor over de grens studeren.

Prinses Elisabeth (19) van België is de student in kwestie. Vanaf oktober zal zij in Oxford en aan Lincoln College Oxford – een onderdeel van de beroemde universiteit aldaar – Geschiedenis gaan studeren. Officieel heet de studie History & Politics. En dat voor wel 3 jaar. Tussendoor zal de prinses wel met regelmaat thuiskomen, om bij haar familie te zijn.

Elisabeth volgde het afgelopen jaar een militaire opleiding in eigen land, maar is niet onbekend met naar school gaan in het buitenland. Net als Alexia en Leonor volgde ze lessen aan het Atlantic College in Wales. Van Elisabeth is trouwens bekendgemaakt dat zij zich óók zo goed als ze kan blijft inzetten voor haar land. Of dat betekent dat we haar nog eens als vrijwilliger zullen zien schitteren of dat ze bijvoorbeeld met name acte de présence geeft op nationale feestdagen, zal moeten gaan blijken.

Veel succes in en aan Oxford, Elisabeth!

Belgium Royalty National Day

LEES OOK:

Zien: Alexia die bepakt en bezakt naar Wales vertrekt

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @MonarchieBe