Mathilde

Mathilde spreekt zich uit voor mentale gezondheid

De Belgische koningin Mathilde heeft maandag de 70e regionale vergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO toegesproken. Het Belgische koningshuis deelde online de volledige toespraak.

“Een goede mentale gezondheid helpt ons allen onze volledige potentie te bereiken. Het versterkt onze weerbaarheid en onze vaardigheid om om te gaan met verandering en onzekerheid”, zei Mathilde. De koningin vertelt verder dat ze heeft besloten om ‘mentale gezondheid’ een van haar prioriteiten te maken.

“De Covid-19 pandemie herinnert ons aan hoe belangrijk mentale gezondheid is voor ieders welzijn. De crisis heeft een gigantische psychologische impact gehad.” Toch kan de crisis volgens de koningin ook dienen als een “katalysator” om hulpverleningsdiensten te verbeteren en maatschappelijke attitudes over mentale gezondheid te veranderen.

Volgens Mathilde kan en moet het beter wat betreft het steunen van mensen met mentale gezondheidsproblemen. “Laten we ons toeleggen op gezamenlijke acties voor betere mentale gezondheid in de toekomst,” besloot ze.

LEES OOK:

MARY MIST PERSOONLIJKE INTERACTIES IN ONLINE VERGADERINGEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.