Mathilde Jasje 2

Mathilde brengt hulde aan zorgpersoneel: ‘‘U verdient het’’

De Belgische koningin Mathilde heeft het zorgpersoneel woensdag “een hulde” gebracht voor hun inspanningen in het afgelopen jaar. “U verdient het”, zo zei de echtgenote van koning Filip in de online talkshow Zorgbabbel.

In Zorgbabbel is in het kader van de Week van de Zorg aandacht voor de gevolgen van de constante druk waarmee het zorgpersoneel sinds de uitbraak van de coronacrisis geconfronteerd wordt. De koningin vertelde dat ze zich daar heel bewust van was. 

“Ik besef hoe zwaar de crisis op u weegt. Er zijn veel en lange werkuren. Er is weinig tijd voor uzelf en uw familie. U loopt meer dan andere mensen het risico om besmet te raken en anderen te besmetten. U werkt permanent onder hoge druk en het is vaak moeilijk om patiënten te steunen door de geldende maatregelen”, somde Mathilde op. “Kortom, u stond en staat nog steeds in de frontlinie in de strijd tegen het virus.” Volgens de koningin is het van belang dat er altijd “open en vrij” kan worden gesproken over eventuele problemen. “Het mentaal welbevinden van het zorgpersoneel verdient al onze aandacht.”

LEES OOK:

Wil Meghan president worden?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.