Laurent ‘verzwakt en ziek door zorgen’

De Belgische prins Laurent (50) kampt met een ernstige longontsteking. Hij is oververmoeid en verzwakt door de vele zorgen, onder meer over zijn beperkte uitkering van de staat. Zijn vrouw Claire zit elke dag aan zijn bed in het ziekenhuis Saint Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe bij Brussel. Dat meldt maandag de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Het Belgische hof doet overigens geen mededelingen over de gezondheidstoestand van de jongere broer van koning Filip. Dat voedde ook het afgelopen weekeinde weer de speculaties in de Belgische media. ''Zo wordt gefluisterd dat de jongere broer van koning Filip oververmoeid, misschien depressief is'', aldus Het Nieuwsblad.

Volgens de krant heeft een familielid gezegd dat Laurent is opgenomen vanwege een ernstige longontsteking. ''Zijn immuunsysteem zou zijn verzwakt, aangezien hij de jongste maanden moeilijk slaapt door kopzorgen. Zijn dotatie is sinds de troonswisseling ingekrompen, zodat hij zijn riante levensstijl moest aanpassen. Zijn ecohuis ging failliet en de vastgoedbedrijven waarin hij aandelen heeft, zitten in de problemen. Daarnaast tobt hij over zijn rol aan het hof'', geeft Het Nieuwsblad een opsomming van de besognes van de prins.

Bij publieke activiteiten oogde hij recentelijk vermoeid en prikkelbaar en liet hij soms openlijk zijn ongenoegen blijken. Vorige week dinsdag werd hij opgenomen, hetgeen pas vrijdag bekend werd. Naast zijn longontsteking is hij, zo bevestigde het niet nader genoemde familielid, wel degelijk oververmoeid.