Placeholder

Koning Filip: van wielrennen naar boksen

Een dag nadat koning Filip van België Luik-Bastenaken-Luik opende, was hij maandag alweer in sportsferen. Op het koninklijk paleis in Brussel huldigde de koning bokster Delfine Persoon. De bokskampioen schonk de vorst een paar gesigneerde bokshandschoenen, weet persbureau Belga. Op de website van Het Nieuwsblad staat een serie foto's van de audiëntie.

De 29-jarige Persoon veroverde vorige week in Zwevezele de WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten. De West-Vlaamse won toen op punten van de Argentijnse Erika Anabella Farias, waardoor alle wereldtitels in haar handen kwamen. Ze was ook al de kampioene van de WIBF, de IBF en de WIBA.

Koning Filip feliciteerde Delfine Persoon uitgebreid voor haar opmerkelijke prestaties en overhandigde haar de kampioensgordel. De bokskampioen kwam niet alleen. De persdienst van het paleis meldt dat ze zich liet vergezellen door haar trainer en manager Filiep Tampere en een aantal bestuurders van onder meer de Koninklijke Belgische Boksbond.

Zondagochtend mocht koning Filip het startschot lossen voor Luik-Bastenaken-Luik. Vooraf babbelde hij met de Belgische wielrenner Philippe Gilbert en de Portugese wielrenner Rui Costa.