Koning Filip kijkt uit naar volgende wedstrijd Rode Duivels

Koning Filip en koningin Mathilde van België hebben vrijdagavond "genoten van een fantastische wedstrijd". Ze noemen de winst van België op Brazilië "schit-te-rend!!".

De ploeg van bondscoach Roberto Martinez schakelde in de kwartfinales titelkandidaat Brazilië uit. De Rode Duivels versloegen de vijfvoudige wereldkampioen in Kazan met 2-1. Bij de rust leidde België al met 2-0 dankzij treffers van Fernandinho (eigen doel) en Kevin De Bruyne. Voor Brazilië kwam invaller Renato Augusto een kwartier voor tijd tot scoren.

"We kijken al uit naar de volgende wedstrijd", twittert het Belgische hof. België speelt dinsdag in de halve eindstrijd in Sint-Petersburg tegen Frankrijk, dat Uruguay met 2-0 versloeg.

Op Facebook had het koninklijke gezin voorafgaande aan de kwartfinale ook al de Rode Duivels aangemoedigd. "We staan achter jullie", staat er bij een foto van het koninklijke gezin. De kinderen prinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore staan er alle vier op met een rode voetbalsjaal.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen