Belgium Formation Of Government

Koning Filip geeft meer tijd voor formatie regering

De Belgische koning Filip heeft Egbert Lachaert, de voorzitter van de partij Open VLD, een week langer de tijd gegeven om gesprekken te voeren over de mogelijke formatie van een federale regering.

Vrijdagochtend was Lachaert op audiëntie bij de koning om een tussentijds verslag uit te brengen van zijn vorderingen als koninklijk opdrachthouder. Dit zou kunnen betekenen dat er constructieve gesprekken gaande zijn over de vorming van een federale meerderheidsregering. Lachaert moet op 4 september uiterlijk verslag uitbrengen.

De partijleider van Open VLD werkt aan een coalitie met de zogenaamde Vivaldi-partijen, de paars-groene partijen aangevuld met de christendemocraten van CD&V. Deze partij heeft alleen nog niet definitief toegezegd mee te willen doen.

Het is al enige tijd nogal chaos in België, want het land heeft sinds december 2018 (toen het kabinet van premier Michel viel) heeft geen formele regering. Diverse formateurs hebben daarvoor hun tanden al op de formatie stukgebeten. De verkiezingen in België waren vorig jaar op 12 mei.

Lees ook:

Natuurserie met prinses Laurentien gaat de wereld over

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP.  Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen