Belgium Royalty

Kersverse prinses Delphine geeft interview in Australië

De Belgische prinses Dehphine heeft haar eerste internationale interview gegeven aan het Australische tv-programma ’60 Minutes’. Dat zendt het vraaggesprek zondag uit op Channel 9. Aan het woord komt daarnaast ook de Belgische journalist Mario Danneels, die in 1999 het bestaan Delphine als buitenechtelijk kind van koning Albert onthulde in een biografie over diens vrouw koningin Paola.

“Koninklijke schok! Een geheime prinses onthuld. Maak kennis met het liefdeskind waarvan de koning van België niet wilde dat iemand ervan wist. Hoe prinses Delphine vocht om officieel erkend te worden als royalty”, adverteert de televisiezender voor de uitzending. Zelfs in Australië is er grote belangstelling. Het is namelijk een uitzonderlijk verhaal. 

“Het gaat om een vrouw die uiteraard ten strijde trekt tegen een koning, maar het is ook heel universeel: een dochter die zo gedesillusioneerd geraakt door de manier waarop haar vader haar behandelt en verwerpt, dat ze tot het uiterste gaat om voor zichzelf, haar ware identiteit en het bestaansrecht van haar kinderen op te komen”, aldus Danneels. 

Danneels vertelt dat hij het ongelooflijk knap en moedig vindt wat ze gedaan heeft. Het heeft Alberts nalatenschap voorgoed en helemaal overschaduwd en Paola wordt in het hele verhaal volledig vergeten”, zei Danneels. “Het mooie is ook dat Delphine allesbehalve een goudzoekster is. Ik merkte bij de producers van 60 Minutes in gelijke mate verbazing, fascinatie en bewondering voor haar en haar verhaal. Ze waren ook verwonderd over hoe toegankelijk, open en franjeloos Delphine bleek te zijn.”

LEES OOK:

Hoera! Prins Constantijn is jarig

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.