Placeholder

Fotoshoot 5 jaar koning Filip: kopie van Oranjes?

Het Belgische Koninklijk Huis heeft vanwege vijf jaar koningschap van koning Filip vier nieuwe foto's gepubliceerd van hem, koningin Mathilde en hun vier kinderen. Online valt velen op dat er gelijkenissen zijn met de foto's voor Willem-Alexander, gemaakt ter gelegenheid van diens vijfjarig jubileum op 30 april.

 

Tussen de foto's zit een staatsieportret van de koning in officiële kledij, zoals Erwin Olaf er ook een maakte van koning Willem-Alexander. Dezelfde pose, eenzelfde soort belichting. Ook is er een informelere foto waarop het hele koninklijk gezin hand in hand door de paleistuin loopt, zoals het Nederlandse gezin destijds door de Burgerzaal van het Paleis op de Dam liep.
Op sociale media heeft men opgemerkt dat koningin Mathilde haar japon, die vorige week nog in originele vorm werd gedragen, heeft laten vermaken. Dat zou wijzen op een spontaan georganiseerde fotosessie, in plaats van een langgeplande shoot door een gerenommeerde fotograaf. De naam van de fotograaf ontbreekt dan ook bij de fotoserie van het Belgisch koningshuis.

(tekst gaat verder onder foto)

Prinses Elisabeth

Wat bij de Nederlandse fotosessie ontbrak, was een foto van het staatshoofd en zijn opvolgster.  Koning Filip liet zich zittend, met naast hem staand dochter Elisabeth fotograferen. De website modekoninginmathilde.be viel op dat de top die zij daar draagt, in 2010 door haar moeder, koningin Mathilde is gedragen.

 

Een week geleden was de halslijn van Mathilde’s jurkje nog gesloten en niet voorzien van een kraagje.