Belgium Royalty

Foto van koning Albert en biologische dochter Delphine wordt met vergrootglas bekeken

De Belgische media hebben zich met een vergrootglas gebogen over de foto die het paleis dinsdag heeft vrijgegeven van de eerste ontmoeting van het gepensioneerde koningspaar Albert en Paola met Alberts eindelijke erkende dochter prinses Delphine. Op televisie, radio en in de kranten kwam ieder detail aan bod en werd alles uitvoerig geanalyseerd.

Zo riep de grote bruine handtas die koningin Paola stevig omklemde terwijl ze in eigen huis wat ongemakkelijk op een stoel zat, veel vragen en vrolijke opmerkingen op. Het zou de suggestie kunnen wekken dat ze elk moment kon vertrekken, of anders alleen voor de foto even de kamer was binnen gekomen. Over de inhoud van de stevige tas werd druk gespeculeerd – “een mes” werd zelfs geopperd in een televisieprogramma van de VRT – maar royaltyverslaggever Wim Dehandschutter verwees naar de Britse koningin die zelfs bij het bakken van koekjes haar tas nog stevig vasthoudt.

Een ander detail wat veel mensen opviel was de zwarte draadloze deurbel die ook kan worden gebruikt om personeel te waarschuwen dat er koffie of thee moet komen. Het kleine apparaatje dat op batterijen werkt, was aangezien voor een dictafoon en de apparatuur waarmee garagedeuren kunnen worden geopend. Op een schaaltje lagen zes koekjes, keurig in het gelid. Dat werd erg zuinig gevonden: voor ieder twee. Maar de koninklijke waarnemers legden uit dat de foto waarschijnlijk aan het begin van de ontmoeting is gemaakt, toen de tafel nog netjes op orde was.

Royals omringen zich graag met tientallen keurig ingelijste foto’s. Het is ook een standaard cadeau bij bijvoorbeeld staatsbezoeken. Koning Albert en koningin Paola hadden ook veel prenten van familieleden aan de muur hangen of uitgestald. Die werden ook bestudeerd. Dat een familiefoto van koning Filip een prominente plek had, viel op en op televisie werd gediscussieerd over de mogelijkheid dat er binnenkort een foto van Delphine bijkomt. Of anders een van haar kunstwerken aan de muur. 

LEES OOK:

Prins Constantijn opent deze instelling voor beginnende ondernemingen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.