Placeholder

Filip verlengt informatieopdracht Charles Michel

De Franstalige liberaal Charles Michel mag zijn werk naar het zoeken van een Belgische regering voortzetten. De informateur krijgt meer tijd. Maandag verlengde koning Filip de informatieopdracht van Michel, op zijn verzoek. Dat maakte het paleis bekend na afloop van een gesprek tussen de koning en de voorman van de Franstalige liberale partij MR.

Michel is bezig met de tweede verkenningsopdracht naar een Belgische regering. De grootste winnaar van de verkiezingen op 25 mei was de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) en die kreeg dus als eerste de kans om na te gaan of de gewenste centrumrechtse regering mogelijk was. Voorman Bart De Wever gaf na enkele weken echter zijn opdracht terug na een nee op zijn voorstellen van de Franstalige christendemocraten (CDH).

Michel wordt 22 juli terug bij de koning verwacht om verslag uit te brengen. Koning Filip gaat deze zomer niet naar het buitenland op vakantie, omdat hij beschikbaar wil blijven voor de formatiegesprekken. Als alternatief maakt hij met zijn gezin dagtochtjes in eigen land.