Placeholder

Filip steekt gewonden hart onder de riem

Koning Filip en zijn echtgenote Mathilde hebben woensdagmiddag een bezoek gebracht aan het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-over-Heembeek. Daar worden na de aanslagen in Brussel nog veertien gewonden behandeld.

Filip en Mathilde staken ook het medisch personeel een hart onder de riem. Het koningspaar en de Franse premier Manuel Valls spraken eerst het medisch personeel dat direct na de aanslagen ter plaatse was op de luchthaven Zaventem. "Dit is toch een erkenning", zei een van de verpleegkundigen. "Wij appreciëren hun steun enorm, omdat wij toch vooral op de achtergrond werken."

Na de ontmoeting met het personeel gingen Filip en Mathilde langs bij de slachtoffers die in het ziekenhuis worden verzorgd. Het koningspaar trok ruim een uur uit voor het bezoek aan het Militair Hospitaal Koningin Astrid. "Deze blijk van interesse is een grote steun voor het personeel. Iedereen is zeer geëmotioneerd", zei de administratief-logistiek directeur van het ziekenhuis.

Na hun bezoek aan Neder-over-Heembeek gingen de Belgische koning en koningin naar het metrostation Maalbeek in Brussel, waar dinsdag ook een aanslag plaatsvond. Eerder woensdag bezochten Filip en Mathilde de gewonden in het Erasmus Ziekenhuis in de Brusselse gemeente Anderlecht. Ook ging het paar langs Zaventem.